18:00 Manifestatie op de Dam
18:30 Demonstratie
19:30 Avondprogramma in Buurthuis Lydia – Roelof Hartplein 2A
samen lekker eten, discusseren en genieten van de optredens van o.a. Veronica Castro, Colectivo Carpe Diem, Rotterdams Rood

Op Internationale vrouwendag, 8 maart, komen vrouwen wereldwijd de straat op. In veel landen is 8 maart een vrije dag. Internationale Vrouwendag heeft haar wortels in de revolutionaire vrouwenbeweging. In 1910 riep Clara Zetkin, tijdens de Socialistische Vrouwenconferentie in Kopenhagen, op om jaarlijks Internationale Vrouwendag te organiseren. Hieraan werd breed gehoor gegeven. In 1921 is besloten om Internationale Vrouwendag in het vervolg altijd op 8 maart te vieren. Dit ter herinnering aan de moedige vrouwen van het revolutionaire jaar 1917 in Rusland en aan de baanbrekende successen voor de bevrijding van de vrouw in het socialisme.

8 maart is een dag van internationale solidariteit. Wij kijken naar de kracht en de organisatie van de basisvrouwen. Dit is een historische en belangrijke dag van het jaar om de aandacht voor de positie van de vrouwen te vragen en de vrouwenbeweging te versterken.